AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2012. június 15., péntek

Geránium szappan


Az alapelveim egyike, hogy nem készítek szappant csak az illat kedvéért, és csak az illat kedvéért nem illatosítok. Egy icipicit felrúgtam ezt a saját magam állította szabályt, de nem csak az illat, hanem a gerániumos öntőforma kedvéért is.
A többi szabály maradt, a szappan alapja gyógynövény macerátum, és argán olajat, valamint barackmag olajat tettem bele olajtöbbletként a bőrápoló hatás fokozásáért.
Száraz és enyhén zsíros bőrre ajánlom.

levendula aromás illatú, sűrű ágú, keskeny levelű, mutatós mediterrán eredetű félcserje.Fő hatóanyaga a nagyon kellemes illatú illóolaj (linalool, linalil-acetát), de tartalmaz még flavonoidokat, cseranyagokat, kumarinokat is.Teája idegnyugtató, görcsoldó hatású, de ismert fejfájás-csillapító, fertőtlenítő hatása is. A levendulavirágokat gyakran alkalmazzák nyugtalanság, alvászavarok, idegi alapú gyomor- és bélbántalmak kezelésére. Régóta használják rovarcsípések esetén is.

A levendula macerátum alapú olajkeverék (olíva olaj, kókusz olaj, napraforgó olaj, pálma olaj) vitaminokat (E-, A-, D- és K), ásványi anyagokat, antioxidánsokat tartalmaz, táplálja, nyugtatja a bőrt.

kecsketej Q10 koenzimet, több, mint 70 féle telítetlen zsírsavat tartalmaz. Alacsony olvadáspontja miatt már 37 C-on behatol a bőr mélyebb rétegeibe és könnyen felszívódik.
Természetes alfa-hydroxy (AHA) forrás, ami finoman hámlasztja a bőr fáradt felső rétegét és segíti a friss bőr képzését. 
Magas az ásványi anyag és elektrolit tartalma, gyulladáscsökkentő hatású. 

Az argán olaj kiegyensúlyozott, különleges zsírsavszerkezetű olaj, szinte minden bőrproblémára enyhülést hoz, legyen az extrém száraz, ekcémás bőr, vagy pikkelysömör, esetleg akné. Használatával halványodnak a bőrön lévő hegek, foltok. Sejtélénkítő, antioxidáns hatású, ezért az egyik legkedveltebb anti aging alapanyag. Jelentős mennyiségű α-tokoferolt (az E vitamin leghatékonyabb formája) tartalmaz.

A barackmag olaj bőrpuhító és a bőr szárazságát enyhítő hatású, a bőr korai öregedési tüneteinek megelőzésére, valamint az érzékeny, gyulladásra hajlamos bőr ápolására használják, részben önmagában, részben készítmények (arc- és testápoló olajok, krémek, pakolások) vivő- vagy hatóanyagaként. Bőrregeneráló, fertőtlenítő, csíraölő, gyulladáscsökkentő, gyulladásgátló, bőrnyugtató, összehúzó hatású.

A geránium olaj széleskörű antimikrobiális hatással bírnak, melynek köszönhetően gyakori alkotórészei a bőrápoló kozmetikai készítményeknek és gyakran szolgálnak parfümök illatanyagául. Bőrregeneráló, fertőtlenítő, csíraölő, gyulladáscsökkentő, gyulladásgátló, bőrnyugtató, összehúzó hatású.

rózsaszín agyag természetes, adalékmentes agyag, elsősorban száraz bőrre. A bőr mélyebb pórusaiban is tisztítja a bőrt, eltávolítja a méreganyagokat, elpusztítja a káros baktériumokat és kórokozókat, segít a duzzanatok és gyulladások megszüntetésében, fokozza a vérkeringést. Hatékony a különböző bőrproblémák kezelésében is, mint pl. az aknék, pattanások, mitesszerek, cellulitisz, ekcéma, pikkelysömör.

A zabliszt  nyugtató, lágyító hatású.

Kb. 100 g 800 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése