AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2012. augusztus 2., csütörtök

Arcpakolások a konyhából


Gyakran nem is tudjuk, hogy konyhánk egy teljes kozmetikai szalont rejt magában, ahol nagy számban találhatók meg az arcmaszkok legjobb alapanyagai. Hetente egyszer érdemes elkészíteni egy arcmaszkot, és kényeztetni bőrünket természetes anyagokkal.

Elsőként jó alaposan tisztítsuk meg bőrünket, majd az érzékeny részeket, mint a szem takarjuk le egy vattapamaccsal. Ezután vigyük fel ecsettel a pakolást a bőrre, és amíg a maszk kifejti hatását feküdjünk le és pihenjünk. A hatóidő leteltével ismét öblítsük le arcunkat langyos vízzel, majd mossuk meg hideg vízzel és végül kenjük be bőrtípusunknak megfelelő krémmel a bőrt.


Íme, 6 remek természetes arcmaszk:

Élesztőmaszk
Morzsoljunk szét egy élesztőt, langyos tejben és addig kevergessük, amíg kenhető nem lesz. Majd kenjük fel arcunkra egy ecsettel a maszkot és hagyjuk hatni kb. 15-20 percig, amikor is a maszk kezd megszilárdulni. Ezután mossuk le arcunkat, és kenjük be arckrémmel. Ez a maszk tisztító és kisimító hatású, valamint fokozza a vérellátást. Mitesszeres pattanásos zsíros bőrre ajánljuk.

Túrómaszk
Csodálatos frissítő hatású pakolás, amely érzékeny bőrre is ajánlott. Vegyünk másfél evőkanál friss túrót, majd keverjük el másfél kanál tejjel és fél kanál mézzel. Majd ezt a krémet kenjük fel arcunkra és hagyjuk hatni kb. 20 percig. Végül tejbe mártott vattapamaccsal mossuk le a pakolást.

Tojássárgája maszk
A ráncok ellen igen hatásos pakolás, mert a tojásban található lecitin és koleszterin mélyen hat a bőrön belül.
Keverjünk össze egy tojássárgáját némi friss citromlével és egy kanál étolajjal, majd adjunk hozzá reszelt citromhéjat is, amely olyan illóolajat is tartalmaz, amely a fáradt bőrt élénkíti. A pakolást ecsettel vigyük fel bőrünkre és hagyjuk fent kb. 20-25 percig. Végül langyos tejjel mossuk le, majd öblítsük le bőrünket hideg vízzel.

Uborkamaszk
Nyáron az uborkaszezonban érdemes az uborkasaláta mellé uborkapakolást is készíteni. Egyszerűen hámozzuk meg az uborkát, majd a levágott héjszeleteket, rakjuk fel szépen sorban az arcunkra. Hagyjuk fent 20 percig, majd mossuk le bőrünket. Az uborka nem csak külsőleg, de belsőleg is hatásos. Vegyünk nyers sózatlan uborkalevet és igyunk meg belőle naponta két evőkanálnyit, így tisztítja vérünket és szépíti bőrünket is.

Mandulakorpa maszk
Ezt a pakolást az érzékeny és száraz bőr kivételével szinte bármilyen bőrtípusra lehet alkalmazni. A pakolás felrakása előtt jó alaposan tisztítsuk meg bőrünket lemosóval, majd jó alaposan kenjük be zsíros krémmel, mert a mandulakorpa olyan sok zsírt vesz fel a bőrből, hogy az kiszárad. A mandula korpát tejjel keverjük el, majd ezt a pasztát kenjük fel bőrünkre.
A maszk kb. 15 perc alatt megszárad, végül langyos vízzel jó alaposan mossuk le bőrünket.

Gyógyföld pakolás
Vásároljunk a drogériában 100 gramm gyógyföldet és keverjük el két kanál forró vízzel, kamillateával és sárgarépa lével. Ezután tegyünk hozzá még egy kevés étolajat, végül ezt a pépet vigyük fel ecsettel az arcunkra. A maszkot maximum 10-15 percig hagyjuk fent, majd citromos vízzel mossuk le bőrünket, végül kenjük be zsíros krémmel. A gyógyföldes pakolás megfiatalítja a bőrt így feszessé és szépé teszi arcbőrünket.

Forrás: www.noinetcafe.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése