AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2013. március 18., hétfő

Levendula szappan Rhassoul lávaagyaggal


Ezt a natúr levendula szappant Rhassoul-lávaagyaggal egészítettem ki, így nagyon érzékeny, problémás, akár gyulladásos bőrre is megfelelő.


Rhassoul láva-agyag természetes marokkói agyagásvány, tisztítóhatása fizikai mechanizmuson alapszik. Szilícium- és magnéziumionokból valamint vas-, alumínium-, és kalcium-oxidokból tevődik össze, vízzel érintkezve megduzzad, és kellemes zselés halmazállapotúvá válik. Finom részecskéinek különösen nagy cserekapacitása van, vagyis, képesek rá, hogy a szennyeződések részecskéit és a felesleges zsírt felszívják, mint egy itatóspapír, és leöblíthetővé tegyék.
Az iszapsampon enyhe mosóelve révén a bőr és a haj sosem veszíti el teljes zsírtartalmát, így az iszapsamponnal való mosakodás esetén nincs kitéve támadásnak és nincs ingerelve sem a haj természetes védőrétege, sem a bőr savas védőrétege vagy faggyúmirigyei.

levendula aromás illatú, sűrű ágú, keskeny levelű, mutatós mediterrán eredetű félcserje.Fő hatóanyaga a nagyon kellemes illatú illóolaj (linalool, linalil-acetát), de tartalmaz még flavonoidokat, cseranyagokat, kumarinokat is.Teája idegnyugtató, görcsoldó hatású, de ismert fejfájás-csillapító, fertőtlenítő hatása is. A levendulavirágokat gyakran alkalmazzák nyugtalanság, alvászavarok, idegi alapú gyomor- és bélbántalmak kezelésére. Régóta használják rovarcsípések esetén is.

A levendula macerátum alapú olajkeverék (olíva olaj, kókusz olaj, napraforgó olaj, pálma olaj) vitaminokat (E-, A-, D- és K), ásványi anyagokat, antioxidánsokat tartalmaz, táplálja, nyugtatja a bőrt.

kecsketej Q10 koenzimet, több, mint 70 féle telítetlen zsírsavat tartalmaz. Alacsony olvadáspontja miatt már 37 C-on behatol a bőr mélyebb rétegeibe és könnyen felszívódik.
Természetes alfa-hydroxy (AHA) forrás, ami finoman hámlasztja a bőr fáradt felső rétegét és segíti a friss bőr képzését.
Magas az ásványi anyag és elektrolit tartalma, gyulladáscsökkentő hatású.

sheavaj A-, E- és F-vitamint tartalmaz, gyulladásgátló hatású, nyugtatja, regenerálja, hidratálja a bőrt, gátolja a ráncok kialakulását, enyhíti a bőrbetegségek (ekcéma, pikkelysömör, bőrgyulladás, allergia) tüneteit.

Kb. 110-120 g, 900 Ft (nagy méretű!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése