AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2014. március 20., csütörtök

Egyszerű ötletek a bőrallergia kezelésére

Dr. Tihanyi László cikke
Forrás: http://drtihanyi.com/cikk/egyszeru-otletek-a-borallergia-kezelesere
 

Ha a testén különféle bőrelváltozások vannak, az akár allergia is lehet. Sokan allergiásak a porra és egyéb apró, szinte láthatatlan dologra. Ha ez a bőrön ütközik ki, a következőket tapasztalhatja: viszketés, bőrszárazság vagy hámlás, kiütések vagy kelések.
 
Akár otthon is enyhíthetőek a panaszok a következő praktikákkal:
 
Szódabikarbóna:
Egy csésze szódabikarbónát öntsön bele egy vödör meleg vízbe, és az érintett testrészét áztassa meg benne 30-60 percig, majd hagyja megszáradni. Ha nem szeretné beáztatni, csinálhat pakolást is. Ekkor kevés vízzel öntse fel a szódabikarbónát, hogy sűrű legyen és kenje fel a kiütésre. Fontos, hogyha sérült a bőre, ne használja a szódabikarbónás kezelést.
 
Zabpehely
1-2 csésze finomra őrölt zabpelyhet adjon hozzá meleg vízhez (nem forró), kenje az érintett bőrfelületre. A keverék enyhíti a viszketést és az allergiás tüneteket.
 
Citrom
A citrom jó érzéstelenítő és gyulladáscsökkentő hatással bír. Csepegtessen frissen facsart citromlevet a viszketésre, és hagyja megszáradni. Meg fog lepődni, mennyire hamar csökken a viszketés.
 
Bazsalikom
Mossa át a bőrét bazsalikomos vízzel. A szegfűszeg és a bazsalikom nagy mennyiségben tartalmaz eugenolt, ami jó érzéstelenítő. Egy kancsó vízhez adjon hozzá egy félcsészényi szárított bazsalikomot. Forralja addig lassú tűzön, amíg az adag a felére nem csökken. Hagyja kihűlni és áztasson meg benne egy tiszta rongyot, törölközőt. Tegye a viszkető felületre és hagyja rajta. Alkalmazza rendszeresen.
 
Menta
A mentalevél is jó gyulladások csökkentésére, érzéstelenítésre, mivel hűsítő hatása van. Rozmaringsavat tartalmaz, ami kezeli az allergiás reakciót. Tegyen egy csésze száraz mentalevelet egy kancsó vízbe és forralja fel, ahogy a bazsalikommal tette. Tegyen rá fedőt, hagyja kihűlni. Majd mártson bele egy tiszta rongyot és tegye rá a viszkető felületre.
 

Forrás: internet

Aloe Vera
Az Aloe verát legtöbbször égési sérüléseken alkalmazzák, de az allergiára is jó hatással van. Csökkenti a gyulladást, az égéssel járó hólyagosodást és a viszketést. Vegyen egy Aloe vera levelet, vágja ketté, és a benne lévő zselével kenje be a problémás felületet.
 
Gyümölcshéj
Néhány gyümölcs héja hatásos kezelés, ha bőrallergiája van. Banán vagy görögdinnye héját tegyen a kezelendő felületre. A héj anyagai segítenek az irritációs csökkentésében és a viszketés elmúlásában. A héjjal történő kezelés a legtöbb allergiára jó.
 
Méz
A méhek által készített, igazi méz segít az allergián. Ahhoz, hogy elmúljon az irritáció, mindennap egyen egy kevés mézet.
Gőz

Forraljunk fel egy kis vizet, majd vegyük le a tűzről. Tegyünk egy kendőt a fejünkre, és orron keresztül lélegezzük be a meleg levegőt. A műveletet 5-10 percig csináljuk. Ne tegye túl közel a gőzhöz az arcát, mert megégetheti. Ha szeretné, tehet a vízbe zöld tea vagy borsmenta leveleket is.

Eukaliptusz olaj
Az eukaliptusz olaj erős illata segít, hogy elmúljon az orrdugulása. Egy tál gőzölgő vízbe cseppentsen pár illóolajat vagy csepegtessen a zuhany padlójára, mielőtt bemenne. Tusoljon papucsban. Ügyeljen arra, hogy ne használja nagy mennyiségben és kerülje a bőrrel történő érintkezését, mert mérgező lehet.

Szabad-nem szabad:
- Ne karcolja meg.
- Ne használjon kozmetikumokat a kezelt bőrön.
- Ne vakarja, fogdossa a kezelt felületet.
- Ne viseljen szűk ruhát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése