AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2012. április 29., vasárnap

Ajakbalzsamok


Ajakbalzsam...na, ennek is története van.
Rengeteget használok belőle. Nyáron alkalomszerűen, néha több nap is eltelik két használat között. Télen viszont állandóan, szinte 1-2 óránként. Ha nem kenem, annyira kiszárad, kicserepesedik a szám, hogy körömnyi darabokban húzom le róla a bőrt, ha nem figyelek oda. Télen mindenhol (kabátzseb, táska, másik-táska, kötős kosár, íróasztalok) tartok egyet, hogy kéznél legyen.
A labello-t használtam, a sötétzöldet (olíva-citrom) meg a világoszöldet (kamilla), de tavaly ősszel már sehol nem tudtam venni egyiket sem a környéken. Aztán a kenceváltás jegyében megcsináltam ezt is...
Most már lassan fél éve használom a saját ajakápolómat, és tökéletesen bevált. A két labello-t próbáltam ötvözni benne, így az enyém kamillás-olívás, de körömvirágosat is szoktam keverni.
Ez az ajakápoló az egyik legsikeresebb a kencéim közül, sok mindenkinek adtam belőle, és mindenki nagyon elégedett vele, az általános vélemény az, hogy sokkal jobb, mint a labello. (Egyébként én is ezt tapasztaltam, jobban felszívódik, és kevésbé hagy ragacs érzést.)
De ez az ajakápoló volt a legnagyobb lebőgésem is: a 10 éves unokahúgom közölte, hogy eleve nem is lehet jó a cucc, mert NEM epres.

Összetétel: kamilla macerátum extraszűz olívaolajban, méhviasz, shea vaj, lanolin, panthenol, E-vitamin.

A kamillavirág egyik legismertebb gyógynövényünk, a legtöbb ország gyógyszerkönyvében megtalálható. Gyógyhatása sokrétű, külsőleg és belsőleg egyaránt használható.
Bőr és nyálkahártya gyulladásokban nyugtató- és viszketéscsillapító hatású.
Antibakteriális (gomba- és csíraölő) és gyulladáscsökkentő hatása miatt jól gyógyítja a sebeket, fekélyeket, égési sérüléseket, és a különböző bőrbetegségeket.

A méhviasz a legismertebb és legnemesebb állati eredetű viasz, melyből a legkiválóbb természetes kozmetikumok és környezetbarát felületkezelő anyagok készíthetők házi körülmények között is. A natúr kozmetikumok esetében az emulzió testesebb, sűrűbb állagának eléréséhez konzisztencianövelőket lehet használni. A méhviasz egy ilyen természetes konzisztencianövelő, illetve gyenge emulgeáló tulajdonsággal is rendelkezik, ezért számos natúr kozmetikum recept összetevői között megtalálható. Összetételében számos és változatos kémiai anyag szerepel: zsíros alkoholok, színező anyagok, cerolein, A-vitamin, baktériumfejlődést gátló anyagok, stb. A bőrre gyakorolt hatása: puhává, feszessé varázsolja, antiallergén, baktériumölő, gyulladáscsökkentő.

A sheavaj A-, E- és F-vitamint tartalmaz, gyulladásgátló hatású, nyugtatja, regenerálja, hidratálja a bőrt, gátolja a ráncok kialakulását, enyhíti a bőrbetegségek (ekcéma, pikkelysömör, bőrgyulladás, allergia) tüneteit.

A lanolin állati eredetű zsiradék,a birkagyapjú mosásakor nyerik. Gyakori összetevője natúrkozmetikumoknak, krémeknek.Könnyen felszívódó, hidratáló hatású, gyorsítja a sebgyógyulást.

A panthenol, más néven B5 provitamin (azaz elővitamin) gyulladáscsökkentő, sebgyógyító, bőrnyugtató hatású, emellett nedvességmegkötő képessége révén a bőr rugalmasságát is növeli.

Az E-vitamin antioxidáns, nedvességmegkötő, sejtmegújító hatású vitamin.


Kamillás vagy körömvirágos ajakápoló:
Kb. 4 g, 500 Ft/db
Más összeállítás lehetséges, de epres, csokis, stb. biztosan nem lesz.

2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Annyira örülök, hogy rád találtam. Hogy lehet nálad vásárolni? Úgy látom, nincs webáruházad.
    Szeretnék több dolgot is. Van esetleg üzleted? Köszi a válaszod, Kata

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Itt minden fontos információt megtalálsz: http://benkeerikaszappan.blogspot.hu/p/vasarlas.html

      Törlés