Az oldalon szereplő termékek megvásárolhatók webáruházunkban:

www.benkeerikaszappan.hu

2014. november 24., hétfő

Neemolajos krém



Egy újabb gyógykence bőrproblémákra, főképp ekcémára, pikkelysömörre.
A neem olajat a benne található antibakteriális, gombaellenes, gyulladáscsökkentő, parazitaűző hatóanyagai miatt többek között a következő problémák esetén alkalmazzák: ekcéma, kipirosodás, pattanás, hegek, gyulladt bőr, csalánkiütés, pszoriazis, lábizzadás, körömgomba, korpa, tetvek, sömör és egyéb bakteriális és vírusos bőrbetegségek.
Figyelem! Krémnek a neemolajtól erős, jellegzetes szaga van.

Összetétel: organikus sheavaj, ligetszépe olaj, szezámmagolaj, lenmag olaj, neemolaj, avocadin, E-vitamin.
INCI: Butyrospermum Parkii, Linum Usitatissium Oil, Oenothera Biennis Seed Oil, Sesamum indicum seed oil, Azadirachta Indica Seed Oil, Persema Gratissima Oil Unsaponifiables, Tocopherol

Kb. 30 ml, 1100 Ft
Kb. 100 ml, 3000 Ft

Forrás: http://cosmio.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=88&Itemid=163
A neem fa (Azadirachta indica) India egyik őshonos, örökzöld növénye, de a világ több más trópusi területén is megtalálható, mint pl. Afrikában vagy Dél-Amerikában. Olaját a fa gyümölcsének magjából préselik.
A neem fa különböző részeit már az ókori indiai Harappa és Mohenjo-Daro civilizációi is használták. Az első írásos emlékek a neem fa otthoni gyógyításra való használatáról 5000 évvel ezelőttre tehetők. A neem az ayurvedikus orvoslás széles körében alkalmazott gyógynövénye, melyet már az indiai szent könyvek, a Charak Samhita és Sushruta Samhita is említenek. A növényt többek között rovarok, bogarak csípése ellen és bőrbetegségek kezelésére alkalmazták.
A neem fát gyakran említik „csodafa”-ként is, széleskörben való alkalmazhatósága miatt mind a hagyományos mind a modern orvostudmány berkein belül. Antibakteriális, gombaellenes, gyulladáscsökkentő, parazitaűző, valamint fájdalom- és lázcsillapító hatású hatóanyagait leveleiből, ágaiból, kérgéből, gyümölcsének magjaiból nyerik ki.
Az indiai neem olaj olvadáspontja 23 fok közelében van. Színe világosbarnától a zöldesbarnáig terjedhet. Jellemzően erős szaga van, mely sokak szerint a pörkölt kávé, pirított napraforgómag, vagy a fokhagyma és mogyoró jegyeit hordozza. Ezt a szagot közel 20 kénvegyülete és illóolajtartalma adja. Tartalmaz még ezen kívül fitoszterolokat (campesterol, beta-sitosterol, stigmasterol) és azadirachtin triterpént, mely a legismertebb és eddig legtöbbet vizsgált hatóanyaga.
A neem olajat testápoló és higiéniás készítményekben, kézkrémekben és hajápolási termékekben használják, de készítenek belőle szappant is. Igen jelentős a biológiai növényvédelemben betöltött szerepe. Az Ayurvédában és az Unani-ban, e két tradicionális gyógyító rendszerben is széles körben alkamazzák. Hatóanyagai többek között bőrbetegségek kezelésére, gyulladás és lázcsökkentésre, reumás fájdalmak enyhítésére teszik alkalmassá. Emellett alkalmazzák még: ekcéma, bőrbetegségek, kipirosodás, pattanás, hegek, gyulladt bőr, csalánkiütés, pszoriazis, lábizzadás, körömgomba, korpa, tetvek, sömör és egyéb bakteriális és vírusos megbetegedés esetén is. Szezámolajjal együtt alkamazva gyógyhatása még jobban érvényesül, mivel a szezámolaj a bőr mélyebb rétegeibe is felszívódik.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése