AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2015. április 10., péntek

Csipkebogyó szappan



Van az úgy, hogy beleszeretek egy formába, aztán évekig várakozik a megfelelő ihletre. Ez a csodálatos szépségű öntőforma már nagyon régóta várta a hozzáillő receptet, most elkészült végre.
Megérte a várakozást, mert egy igazi luxusszappan született, különleges összetevőkkel.
Az alapolajokon kívül csipkebogyó macerátummal, csipkebogyómag olajjal, nátrium laktáttal, selyemproteinnel gazdagítotam, az illata  különleges 100 %-os illóolajkeverék.

A mangóvaj a kakaóvajhoz és a shea vajhoz igen hasonló, bár zsírsav-összetétele némiképp különbözik. Telített és telítetlen zsírsav-aránya közel egyenlő, jelentős mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, vitaminokat, valamint esszenciális zsírsavakat.A mangóvaj használatával rugalmasabbá, egészségesebbé válik a bőr. Álatalános testápolásra, illetve a száraz bőr okozta kellemetlen, viszkető tünetek enyhítésére javasoljuk. A shea vajhoz hasonlóan ekcéma és pikkelysömör kezelésére jól használható. Kisebb sebek gyógyítására, bőrkeményedések puhítására szintén javasolt. A shea vajnál kevésbé zsíros tapintású, homogénebb, lágyabb zsiradék, felszívódása is gyorsabb. A mangó a latexre érzékenyeknél enyhe allergiás tüneteket okozhat.

A hidegen sajtolt csipkebogyómag olaj bőrregeneráló, ránctalanító, bőrpuhító hatású, UV-károsodott, szoláriumozástól száraz, igénybevett bőrre is ajánlott.
A csipkebogyó magjából hidegsajtolással előállított, esszenciális zsírsavakban (omega-3 és omega-6) gazdag, finomítatlan (szűz) olaj intenzív ápolást biztosít a száraz, hámló, repedezett, élettelen bőrnek.
Halványítja a szem- és szájkörnyéken megjelenő korai ráncokat.
Táplálja a bőrt és védi a környezeti tényezők káros hatásától, visszaállítja a bőr nedvesség-egyensúlyát, tonizáló, bőrnyugtató hatású.


A rizskorpa olaj telítetlen zsírsavakban gazdag, bőrápoló és bőrnyugtató hatású, kifejezetten száraz és érett bőrre.


A ricinusolaj hidratáló, nedvesítő hatású, enyhén csillapítja a gyulladásokat és viszketéseket, enyhén antimikrobiális hatású.

A nátrium-laktát természetes antioxidáns, szabályozza a bőr vízmegtartó képességét, de a szappan állagán, minőségén is javít, keményebbé teszi azt.

A selyemprotein por a selyemlepkék selyemgubói maradékaiból kivonható anyag, amelyet gyakran használnak krémek és alapozókkészítésére. Jól tartja a nedvességet ezért nagyon alkalmas a bőr nedvességének szabályozására és rugalmasságának megőrzésére.


Összetevők: elszappanosított olíva-, kókusz-, rizskorpaolaj, mangó-, sheavaj és ricinusolaj, csipkebogyómag olaj, csipkebogyó kivonat, esszenciális illóolaj keverék, mica

INCI: Aqua, Sodium Olivate,  Sodium Cocoate, Sodium Ricate, Sodium Mango Butterate, Sodium Shea Butterate, Sodium Castorate, Glycerin*, Rose Hip Seed Oil, Rosehip Extract, Essential Oil Blend,CI77891
* az elszappanosodási reakcióban természetesen keletkezik

Kb. 90 g, 1200 Ft




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése