AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2012. július 25., szerda

Cickafark szappan



A női bajokra jó hatást kifejtő gyógynövények közt a cickafark áll az első helyen, mivel minden szempontból a lehető legkedvezőbben befolyásolja a női medence szerveit.
„Nagyon sok bajtól megkímélnék magukat a nők, ha néha a cickafarkfűhöz folyamodnának.”-írja Maria Treben egyik könyvében.

A cickafark görcsoldó és nyugtató hatású, gyulladásgátló, serkenti az anyagcserét, vérzéscsillapító, vérképző, vértisztító, befolyásolja és erősíti a méh és a petefészkek működését, szabályozza az emésztést. 
Görcsoldó hatása miatt különösen ajánlható fájdalommal és görcsökkel járó havi vérzésre, melyhez deréktáji fájdalom is társul.

Antiszeptikus hatású, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító- és vérzéscsillapító hatásai is ismertek. Nehezen gyógyuló sebekre, égési, fagyási sérülésekre, krónikus lábszárfekélyekre is kiváló.

Női intim szappant készítettem cickafark macerátummal, de tisztító, összehúzó hatása miatt alapszappanként is használható zsíros bőrre.


Az intim szappanok kémhatása savasabb az átlagos szappanokénál, savasságukat általában a tejsavnak köszönhetik. Tejsavat termelnek a hüvelyben található Lactobacillusok is, ami fertőtlenítő hatású, így a kórokozókra kifejezetten káros, viszont a normál baktériumflórát nem károsítja. 
Ebben a szappanban a savasságot a kecsketejsavó és a kecskejoghurt biztosítja, mindkettőt ugyanarról a tanyáról hozom, ahonnan a kecsketejet, garantáltan bio minőség.
A szappanhoz extra kényeztető olajkeveréket állítottam össze a különleges ápoló hatás kedvéért, és teafa- és levendula olajokat tettem bele az enyhe fertőtlenítő hatás kedvéért.
Egyelőre piactéri verzió, a végleges forma egy gyönyörű, nőies, tubarózsás forma lesz.

A cickafark macerátum alapú olajkeverék (olíva olaj, kókusz olaj, kakaóvaj) vitaminokat (E-, A-, D- és K), ásványi anyagokat, antioxidánsokat tartalmaz, táplálja, nyugtatja a bőrt.

kakaóvaj  védelmet nyújt a környezeti ártalmakkal szemben, lassítja a bőr öregedését (antioxidánsok hatása), a sérült bőrt regenerálja, hidratálja, puhítja, más hatóanyagok mélyebbre szívódnak be a segítségével.

kecsketejsavó a legértékesebb kozmetikai cikkek egyik alkotója,  szépségápolásra és gyógykezelésre is  használják. Stabilizálja a bőr savak elleni természetes védőrétegét, a benne található tejsav fertőtleníti a bőrt.

kecske joghurtban lévő  tejzsír megnyugtatja a gyulladt bőrt, védi a kiszáradástól, a tejsav ­ a gyümölcssavakhoz hasonlóan ­ gyengéden leoldja az elhalt hámsejteket. 

sheavaj A-, E- és F-vitamint tartalmaz, gyulladásgátló hatású, nyugtatja, regenerálja, hidratálja a bőrt, gátolja a ráncok kialakulását, enyhíti a bőrbetegségek (ekcéma, pikkelysömör, bőrgyulladás, allergia) tüneteit.

Kb. 90-95 g, 750 Ft

1 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem ezt szappant, én intim szappannak használom, ajánlom mindenkinek!
    Bea

    VálaszTörlés