AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2014. szeptember 1., hétfő

Perilla balzsam



Amióta láttam a solio terméklistájában a feketecsalánmag olajat, azóta készültem ennek a balzsamnak az elkészítésére.

Allergiás eredetű bőrtünetekre, kiütésekre, csalánkiütésre, viszketésre, hidegallaergiára javasolható.
Érzékeny bűrőeknek is kifejezetten ajánlott, organikus sheavaj és kakaóvaj tartalma ápolja, táplálja a bőrt.
 


"Az allergiás bőrtüneteket enyhítő perilla - Perilla frutescens Britt.A Perilla (Perilla frutescens Britt., Lamiaceae), magyar néven kínai bazsalikom, vad szezám, illetve fekete csalán a tradicionális kínai orvoslásban alkalmazott gyógynövény, mely az utóbbi években a kutatók figyelmének középpontjába került. A Japánban zöldségnövényként és ízesítőanyagként is ismert növény kivonatai előnyös hatásúak az allergia egyes fajtáinak kezelésében, különös tekintettel az általánosan alkalmazott antiallergiás szerekhez viszonyított kedvezőbb mellékhatás-profiljuk miatt.
Megállapították, hogy a Perilla-kivonatok és az azokból izolált komponensek: elsősorban a flavonoid luteolin, de a kávésav származékok is (kávésav, rozmaringsav) valamennyi modellkísérletben csökkentették a duzzanatot és viszketést, gyulladáscsökkentő valamint antiallergiás aktivitással rendelkeztek. Kedvező hatásaikat összetett, komplex módon hozzák létre.
A flavonoidok közvetlenül a hízósejtekre hatva fejthetik ki az allergiás reakció korai fázisára gátló hatásukat. A késői fázis flavonoidok általi gátlásában pedig a hízósejtek TNF-alfa szekréciója akadályozásának van fontos szerepe.
Perilla kivonatok tehát az allergiás reakciók több pontján fejtik ki gátló hatásukat, melyek közül legjelentősebb az egyes allergiás gyulladásos mediátorok hízósejtből történő felszabadulásának akadályozása.
A Perilla levél-kivonat kvalitatív vizsgálatai során a kutatók többek közt olyan komponensek (flavonoidok, antocianinok, fenolos vegyületek) jelenlétét is igazolták, melyek antioxidáns aktivitással is rendelkeznek, így ezen antioxidánsok jelenléte hozzájárulhat a levélnek az allergia kezelésében nyújtott hatásához.
A Perilla kivonat helyi, dermális (krém és szappan) alkalmazása segítséget jelenthet a viszketés és vörösség enyhítésében. A kivonattal történő folyamatos kezelés esetében egyes betegek a javulást már a használatot követően, mások egy héten belül, néhány beteg pedig csak pár hónap használat után érzékelte.
A Perilla tehát ígéretes lehetőséget nyújthat az allergiás megbetegedésekben szenvedőknek tüneteik csökkentésében, betegségük kezelésében.
Prof. Dr. Kéry Ágnes"


Összetétel: feketecsalánmag olaj, olíva olaj, sheavaj, kakaóvaj, méhviasz, levendula illóolaj, rozmaring illóolaj

INCI: Perilla Seed Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Butyrospermum Parkii Butter, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Cera Flava, Calendula Officinalis, Lavandula Officinalis Flower Oil, Rosmarinus Officinalis Lef Oil

Kb. 50 ml, 900 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése