AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2012. június 13., szerda

Harkányi gyógyvizes szappan


Egy kedves ismeretlen ismerős kérdezte tőlem, miért nem használom a harkányi gyógyvizet a szappanokhoz? 
Azt válaszoltam, használnám szívesen, de nehéz hozzá jutnom. Miután segített ebben, és a víz mellett hévízi gyógyiszapot is küldött, azonnal elkészítettem ezt a szappant.
Ugyanazt (vagy még jobb) hatást várok tőle, mint a Holt-tengeri iszapos szappantól, azaz problémás, gyulladt, ekcémás, pikkelysömörös bőrre ajánlom. Alapolajnak extra olajkeveréket, olajtöbbletként ligetszépe olajat használtam.

A harkányi gyógyvíz kémiai összetétele alapján a kénes gyógyvizek családjába tartozik.  Ásványi sók, ionok, carbonyl-sulfid, hydrogén sulfid, szulfát, bróm, fluorid és még más anyagok teszik gazdaggá, gyógyászati szempontból gyógyvízzé a harkányi gyógyvizet. Ízületi és reumatikus panaszok, nőgyógyászati problémák  mellett pikkelysömör kezelésére használják. A harkányi gyógykórház komoly sikereket ért el a betegség kezelésében, klinikai vizsgálatok igazolták az önmagában vagy más terápiás modulokkal kombinálva alkalmazott harkányi gyógyvíz fürdő terápia kedvező hatását a bőrtünetek csökkentésében.

A hévízi gyógyiszap átmenet a tőzegek és a vulkanikus forrásiszapok között, tehát un. kevert iszap. Az iszap 80 % szervetlen és 20 % szerves anyagot tartalmaz. Az ásványi alkotórészek közt a mész van túlsúlyban, mert a szárazanyag 60 %-át adja. A mészkő mellett kvarc, földpát, csillám és amfiból ismerhető fel. Ezeknek az apró, hegyes kristályú elemeknek jelentős szerepük van a bőrfelület ingerlésében. A kémiai vizsgálat az iszapból a szervetlen anyagok közül a kalcium, nátrium, magnézium, szilícium, vas, alumínium és titán szulfát, hidrogén-karbonát, klorid és jódod vegyületeit mutatta ki. A víz alatt elkorhadt növényi anyagok maradékai a forrásvíz által fellazított tőzegréteg szerves részeit jelentik, s bennük a kovamoszatok vázai, kagylóhéj-törmelékei növelik a bőrt ingerlő fizikai gyógyhatást. Az iszapban levő rádiumsók és redukált kénvegyületek a gyógytényezők különleges értékei. A hévízi gyógyiszap rádiumos hatása a fájdalomcsillapító sugárzásával a szervezet mélyére hatva elősegíti és növeli az anyagcserét, élénkíti a mirigyműködését, megnyugtatja az idegrendszert és a sejtműködést a gyógyulás irányába befolyásolja. A hévízi lápos iszap radontartalma az ország minden iszapja közül a legnagyobb.

levendula aromás illatú, sűrű ágú, keskeny levelű, mutatós mediterrán eredetű félcserje.Fő hatóanyaga a nagyon kellemes illatú illóolaj (linalool, linalil-acetát), de tartalmaz még flavonoidokat, cseranyagokat, kumarinokat is.Teája idegnyugtató, görcsoldó hatású, de ismert fejfájás-csillapító, fertőtlenítő hatása is. A levendulavirágokat gyakran alkalmazzák nyugtalanság, alvászavarok, idegi alapú gyomor- és bélbántalmak kezelésére. Régóta használják rovarcsípések esetén is.

A levendula macerátum alapú extra olajkeverék (olíva olaj, kókusz olaj, napraforgó olaj, shea vaj) vitaminokat (E-, A-, D- és K), ásványi anyagokat, antioxidánsokat tartalmaz, táplálja, nyugtatja a bőrt.

sheavaj A-, E- és F-vitamint tartalmaz, gyulladásgátló hatású, nyugtatja, regenerálja, hidratálja a bőrt, gátolja a ráncok kialakulását, enyhíti a bőrbetegségek (ekcéma, pikkelysömör, bőrgyulladás, allergia) tüneteit.
A ligetszépe olaj jótékony hatású linolsavat és gamma linolsavat tartalmaz, már régóta hatásosnak bizonyul a neurodermatitis kezelésében. Magas esszenciális zsírsav-tartalma miatt a ligetszépe olaj különösen hatékony, ha a bőr regenerálásáról és revitalizálásáról van szó.

Kb. 95 g, 800 Ft

3 megjegyzés:

  1. Kedves Ercsu!

    Gyógyvizes szappan? Nagyon jó! Jöhet :)
    Honnan merítesz ennyi ötletet?

    Bea

    VálaszTörlés
  2. Ez nem a saját ötletem, egy kedves ismerősöm a harkányi kórházban dolgozik, és az ő ötlete volt.

    VálaszTörlés
  3. Szia! Érdeklődni szeretnék hogy ezt a szappant igény esetén fogod még gyártani?
    Köszönöm!

    VálaszTörlés