AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2012. június 7., csütörtök

Narancsvirág sarok- és könyökápoló balzsam


Egyetlen nőnek sem kell megmagyarázni, miért van szükség erre a balzsamra. A különösen igénybe vett bőr ápolására állítottam össze kakaóvajból, méhviaszból, sárgabarackmag- és szójaolajból, argán olajból.
Annyira megtetszett az illata, hogy annak ellenére, hogy nem készítek szappant csak az illat kedvéért, ezt muszáj volt szappanba komponálnom. Már érik a narancsvirág szappanom is.

kakaóvaj  védelmet nyújt a környezeti ártalmakkal szemben, lassítja a bőr öregedését (antioxidánsok hatása), a sérült bőrt regenerálja, hidratálja, puhítja, más hatóanyagok mélyebbre szívódnak be a segítségével.

méhviasz hatására bőrünk megpuhul és feszessé válik, javul a bőr sejtjeinek regeneráló képessége, baktériumölő hatása van, nyugtató hatású és megakadályozza a gyulladások kialakulását.

A sárgabarackmag olaj széles körben használható, bababőrre is alkalmazható olaj. Kedvelt masszázsolaj, enyhe illatának köszönhetően illóolajok hordozója. A száraz, érzékeny, gyulladásra hajlamos bőr ápolószere.

Az argán olaj kiegyensúlyozott, különleges zsírsavszerkezetű olaj, szinte minden bőrproblémára enyhülést hoz, legyen az extrém száraz, ekcémás bőr, vagy pikkelysömör, esetleg akné. Használatával halványodnak a bőrön lévő hegek, foltok. Sejtélénkítő, antioxidáns hatású, ezért az egyik legkedveltebb anti aging alapanyag. Jelentős mennyiségű α-tokoferolt (az E vitamin leghatékonyabb formája) tartalmaz.

A szója olaj a hatónyagok felszívódását elősegítő, az öregedési folyamatokat késleltető lecitint tartalmaz. Valamint jelentős mennyiségű hidratáló hatású cukor, növényi hatóanyag, többféle vitamin (A-, B1- B2-, B5-, B6-) és nyomelem (K, Ca, Mg, Fe, P) is jelen van benne. A benne található mennyiségű fehérje segíti a sejt regenerációs folyamatait és gyulladáscsökkentő hatású.

A narancs olaj gyulladáscsökkentő, baktérium- és gombaölő hatású.

A jázmin olaj fontosabb hatásai közül a hangulatjavító, frissítő és antimikrobiális hatások emelhetők ki. E hatásoknak köszönhetően a jázminolaj fáradtság, kimerültség és depresszió esetén masszázs- és fürdőolajok, valamint légtérfrissítők alkotórészeként, ill. kozmetikai készítmények ható- és illatanyagaként kerülhet felhasználásra.

Kb. 50 ml 700 Ft
Igény esetén elegáns tégelyben, így ajándékozásra is  alkalmas (felárral)

1 megjegyzés: