AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2012. április 26., csütörtök

Kamilla szappan



Az egyik kedvenc szappanom, hetek óta használom.  Dúsan, krémesen habzó, nagyon finom tiszta illatú, pedig csak annyi illata van, amennyit az olívaolaj átvett a kamillavirágoktól. A macerátumot teaszűrőn szűrtem át, így a fészkesvirágzat apró szálacskái is benne vannak. Pontosan olyan szappan, amilyet elképzeltem.

(forrás: internet)
A kamillavirág egyik legismertebb gyógynövényünk, a legtöbb ország gyógyszerkönyvében megtalálható. Gyógyhatása sokrétű, külsőleg és belsőleg egyaránt használható.
Bőr és nyálkahártya gyulladásokban nyugtató- és viszketéscsillapító hatású.
Antibakteriális (gomba- és csíraölő) és gyulladáscsökkentő hatása miatt jól gyógyítja a sebeket, fekélyeket, égési sérüléseket, és a különböző bőrbetegségeket.

A kamilla macerátum alapú olajkeverék (olíva olaj, kókusz olaj, napraforgó olaj, pálma olaj) vitaminokat (E-, A-, D- és K), ásványi anyagokat, antioxidánsokat tartalmaz, táplálja, nyugtatja a bőrt.

A kecsketej Q10 koenzimet, több, mint 70 féle telítetlen zsírsavat tartalmaz. Alacsony olvadáspontja miatt már 37 C-on behatol a bőr mélyebb rétegeibe és könnyen felszívódik.
Természetes alfa-hydroxy (AHA) forrás, ami finoman hámlasztja a bőr fáradt felső rétegét és segíti a friss bőr képzését. 
Magas az ásványi anyag és elektrolit tartalma, gyulladáscsökkentő hatású. 

A sheavaj A-, E- és F-vitamint tartalmaz, gyulladásgátló hatású, nyugtatja, regenerálja, hidratálja a bőrt, gátolja a ráncok kialakulását, enyhíti a bőrbetegségek (ekcéma, pikkelysömör, bőrgyulladás, allergia) tüneteit.

Kb. 95-97 g, 750 Ft

2 megjegyzés:

  1. Jajnekem!Micsoda szép kis szappanok:-)Finomak-szépek mint a lelked:-)

    VálaszTörlés
  2. orulok, hogy ebbe az iranyba indultal... sok sikert es boldogsagot!

    VálaszTörlés