AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2012. május 21., hétfő

Mosószódás mosószappan



Ez a kíméletes tisztítószer a modern gépekben is kiválóan használható és mivel csak természetes anyagokat tartalmaz, a bőrgyógyászok is előszeretettel ajánlják azoknak, akiknél a mosóporok bőrirritációt váltanak ki.
A különböző vegyi anyagokkal ellentétben, amiket a fehérítő vagy folttisztító mosószerek tartalmaznak, a mosószappan nem roncsolja a szövetszálakat, a legkényesebb ruhát is nyugodtan tisztíthatjuk vele.
Az elfeledett csodaszer mellett szól, hogy az ára is nagyon kedvező, és bármilyen foltot képes eltüntetni, fehérré varázsolja a beszürkült fehérneműket, az pedig csak hab a tortán, hogy az élővizekbe jutva teljesen lebomlik, így nem borítja fel az ökológiai egyensúlyt sem.
A kézi mosás során a mosószappannal egyszerűen bedörzsöljük a szennyes ruhákat, de néhány perc alatt a gépi mosás igényeknek megfelelő állagúvá alakíthatjuk. Ehhez nem kell más, mint egy sajtreszelő: reszeljük le a szappant, majd mosáskor nagyjából két evőkanálnyi mennyiséget töltsünk a mosószer-adagolóba. A hatás fokozására egy evőkanál mosószódát is adhatunk a reszelékhez.
A mosószóda – amit egyébként a mosószappan is tartalmaz – lágyítja a vizet, ami azért fontos, mert a kemény vízben még a legdrágább mosóporok sem képesek kifejteni folttisztító hatásukat.
Fontos, hogy a mosószappan csak a legalább 40 fokos vízben oldódik fel maradéktalanul – ha ennél alacsonyabb hőmérsékletű programon szeretnénk használni, előtte oldjuk fel a szappant meleg vízben és így öntsük az adagolóba.
Forrás: internet
Kb. 130-150 g

2 megjegyzés:

  1. Ez a szappan tökéletes az itt emlegetett mosógélhez: http://benkeerikaszappan.blogspot.com/2012/05/gyakorlati-tapasztalatok-mososzamtan.html

    Már érik a mosószóda mentes változata is, ami pl. gyapjú előkészítésére is alkalmas. :-)

    VálaszTörlés
  2. Várok kicsit, ha lesz gyapjúhoz használható... Én egy mosógolyóval oldom meg, ha 40 C alatt kell mosni, vagy nem túl szennyezettek a ruhák!

    VálaszTörlés