AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2012. május 7., hétfő

Vadvirágos szappan


Rengeteg gyógynövény van, amelyeknek nagyon jó hatása van a bőrre. A vadvirágos sorozatban ilyen növényekkel készült szappanokat készítek, hogy mikor milyet, az attól függ, éppen minek van szezonja. Rengeteg ötletem van erre a sorozatra, türelmetlenül várom a növények virágzását.
Ez a szappan még akkor készült, amikor még semmi nem virágzott a szabadban, így körömvirág és levendula macerátum az alapja, kasvirág, bodzavirág, galagonyavirág, cickafark főzettel. 
Finom, ápoló, tápláló szappan vadvirágos illattal normál és enyhén zsíros bőrre.

A levendula aromás illatú, sűrű ágú, keskeny levelű, mutatós mediterrán eredetű félcserje.Fő hatóanyaga a nagyon kellemes illatú illóolaj (linalool, linalil-acetát), de tartalmaz még flavonoidokat, cseranyagokat, kumarinokat is.Teája idegnyugtató, görcsoldó hatású, de ismert fejfájás-csillapító, fertőtlenítő hatása is. A levendulavirágokat gyakran alkalmazzák nyugtalanság, alvászavarok, idegi alapú gyomor- és bélbántalmak kezelésére. Régóta használják rovarcsípések esetén is.


körömvirág  az egyik leghasznosabb és sokoldalúbb gyógynövényünk. A bőrbetegségek gyógyítója, a szépségápolás nélkülözhetetlen alapanyaga, gyulladásgátló, antibiotikus, immunstimuláns, epehajtó, sejtvédő; gyomor-, nyombélfekély gyógyítására használható, rosszul gyógyuló sebek, visszeres betegségek, bőrelváltozások felületi kezelésére, olajos kivonatának hámosító és bőrképző hatása van.

A levendula és körömvirág macerátum alapú olajkeverék (olíva olaj, kókusz olaj, napraforgó olaj, pálma olaj) vitaminokat (E-, A-, D- és K), ásványi anyagokat, antioxidánsokat tartalmaz, táplálja, nyugtatja a bőrt.

A bíbor kasvirág főképp immunerősítőként ismert, de a bőrápolásban is használatos, serkentheti a sejtaktivizálást, hidratálhatja és táplálja a bőrt, erősíti növényi eredetű védekezőrendszerét.

A bodzavirág kisimítja a ráncokat, lágyítja a bőrt, megnyugtatja a leégett bőrt.

A cickafark tisztító, összehúzó hatású, jó hatással van a zsíros bőrre.

A galagonyavirág flavonoidokban gazdag, a flavonoidok megkötik a káros anyagokat (például a szabad gyököket), így védi a bőrt, és gyorsítja regenerálódását.

sheavaj A-, E- és F-vitamint tartalmaz, gyulladásgátló hatású, nyugtatja, regenerálja, hidratálja a bőrt, gátolja a ráncok kialakulását, enyhíti a bőrbetegségek (ekcéma, pikkelysömör, bőrgyulladás, allergia) tüneteit.

Kb. 95 g, 750 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése