AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2012. május 8., kedd

Zöld borotvaszappan


A borotva szappan gyógynövényes változata.Ápoló, bőrtápláló szappan, a gyógynövény macerátum frissít, fertőtleníti, nyugtatja a bőrt, gyulladásgátló, regeneráló hatású, kellemes férfias illattal.

Az alapolaj friss gyógynövényekből készült macerátum, amelyhez a kertemben szedtem a növényeket: az első idei zsálya, citromfű, menta és rozmaringhajtásokat. Extra olajtöbbletként kakaóvaj biztosítja az ápoló hatást.

A zsálya tisztító és frissítő hatása a bőrre és a fejbőrre egyaránt kedvező hatást fejt ki. Segít a korpásodás kezelésében, problémás bőrfelület – mint ekcéma vagy akne –gyógyítására is használható. Nagyon jól kombinálható más összetevőkkel, mint pl. rozmaringgal. Elhalványítja a foltokat, gyulladás- és izzadáscsökkentő hatással rendelkezik, ismeretes a verejtékképződést szabályozó hatása is.


A citromfű erőteljes antiszeptikus (fertőzésellenes) és baktériumölő hatású, amely nyugtatóan hat a központi idegrendszerre, és ezáltal nyugalmat hoz és relaxációt okoz mind a testnek mind az elmének. Frissítő hatással van az elfáradt lábakra, és csökkenti a túlzott mértékű izzadást.


A menta fertőtlenítő, viszketést csillapító, bőrtisztító hatású.


A rozmaring  tisztítja a bőrt, élénkíti a vérkeringést, fertőtlenít.

A babér baktériumölő, fertőtlenítő hatású.

A csalán A kovasav-tartalma erősíti a kötőszöveteket, a körmöket, a hajhagymákat. Szabályozza  a faggyúmirigy működést.

A gyógynövény macerátum alapú olajkeverék (olíva olaj, kókusz olaj, napraforgó olaj, pálma olaj) vitaminokat (E-, A-, D- és K), ásványi anyagokat, antioxidánsokat tartalmaz, táplálja, nyugtatja a bőrt.

kecsketej Q10 koenzimet, több, mint 70 féle telítetlen zsírsavat tartalmaz. Alacsony olvadáspontja miatt már 37 C-on behatol a bőr mélyebb rétegeibe és könnyen felszívódik.
Természetes alfa-hydroxy (AHA) forrás, ami finoman hámlasztja a bőr fáradt felső rétegét és segíti a friss bőr képzését.
Magas az ásványi anyag és elektrolit tartalma, gyulladáscsökkentő hatású.

A kakaóvaj  védelmet nyújt a környezeti ártalmakkal szemben, lassítja a bőr öregedését (antioxidánsok hatása), a sérült bőrt regenerálja, hidratálja, puhítja, más hatóanyagok mélyebbre szívódnak be a segítségével.

A rozmaring olaj bőrvörösítő (a bőr és a bőr alatti szövetek vérkeringését fokozó, bőrhőmérsékletet emelő), antimikrobiális, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító és izomlazító hatású.
A ciprus olaj antimikrobiális, légúttisztító,  bőrvörösítő, keringésfokozó, dezodoráló hatású.
A szantálfa olaj gyulladást, viszketést csökkentő, bőrtápláló hatású.
A bergamott olaj jó bőrápoló,  például aknés bőr ápolására és rovarcsípések helyén kialakult gyulladás okozta feszülő érzés mérséklésére alkalmas.

Kb. 90-95 g, 750 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése