AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2012. július 5., csütörtök

Olíva-babér szappan



A szappanról a legrégebbi dokumentumot a  Kr.e. 2800-ból Babilonból származó agyagtáblán találtak. Az Allepo szappan Szíria  Allepo városából származik. Ugyanazt a receptet és gyártástechnológiát használják ma is az elkészítésére, mint már több száz éve. Kézzel készítik, kézzel formázzák, kézzel nyomják rá a gyártó bélyegét. Az olívaolajat lassú tűzön megfőzik, és a főzés végén babérolajat öntenek hozzá. Ezt követően a szappant kézzel darabolják fel majd 10-12 hónapig a  szabad levegőn hagyják száradni. A száradás után barnás szint kap a szabad levegő oxidációjától, minél barnább, annál minőségibb. 



Nagyon ajánlott olyan  bőrbetegségek ápolására mint a pikkelysömör, ekcéma, allergiás bőrtünetek, neurodermitisz
A babér fellazítja a bőrt és kitágítja a pórusokat, borotválkozáshoz is lehet használni – különlegesen azoknak ajánlott akiknek nagyon érzékeny a bőrük! Akkor is ha szembe kerülve egy kissé csípi a szemet, a legkisebbeknek is ajánlott a fürdetésére, mivel természetesen hidratál, és a babák bőre még nagyon érzékeny.


Az olívaszappan kiválóan alkalmas a bőr és haj ápolására és tisztítására. Az olívaolaj támogatja a bőrregeneráló folyamatokat és így elősegíti a bőr légzését. A bőr a szappan használata révén automatikusan visszazsírozódik, és védőréteget képez, melyen keresztül a bőr lélegezni és izzadni tud, anélkül, hogy a nedvességéből veszítene.
Azáltal, hogy a szappan csaknem pH-semlegeshatású, és semmiféle természetellenes adalékanyagot nem tartalmaz mindenféle bőrtípus esetén alkalmazható. Az olivaolajszappan jótékony hatással van a túlérzékeny, száraz bőr és valamint felületi bőrbetegségek esetében.
Elősegíti makacs bőrbetegségek gyógyulását. Kiválóan alkalmas hajmosásra és borotválkozásra is, és csökkentheti a hajhullást.
Használata ajánlott azoknak is, akik valamilyen bőrbetegségben (ekcéma, allergia, pikkelysömör) szenvednek és csak természetes alapanyagú tisztálkodási szereket alkalmazhatnak.


Az Aleppo-i szappan alapján készítettem el a saját babéros-olívás szappanomat.

babérlevél illóolaj antimikrobiális, nyákoldó, köptető, légzéskönnyítő, görcsoldó főbb hatásokkal rendelkezik, melyek mellett az eukaliptolnak köszönhetően gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású.

Az olívaolaj az emberi szervezetre különösen jó hatással van. Gazdag telítetlen zsírsavakban és antioxidánsokban, ennek köszönhetően erősíti az izomsejteket, gyulladáscsökkentő, valamint haj- és bőrápoló hatású. Magas E-vitamin tartalma nemcsak gátolja a bőr öregedését, de segít a hámsejtek képződésében, így a bőr megújulásában is. Gyulladáscsökkentő hatása miatt a hegesedés gyógyítására is kiválóan alkalmas. Felfrissíti, hidratálja és regenerálja a megviselt arcot, és segít növelni a vékonyabb rétegek ellenálló képességét is.

A ricinus olaj jó bőrkondicionáló, bőrsimító és hidratáló anyag. A ricinusolaj hatóanyagai révén jótékonyan ápolja a zsír-és vízhiányos, laza, sápadt bőrt, emellett hordozóként biztosítja más, zsírokban oldódó hatóanyagok és vitaminok felszívódását.

sheavaj A-, E- és F-vitamint tartalmaz, gyulladásgátló hatású, nyugtatja, regenerálja, hidratálja a bőrt, gátolja a ráncok kialakulását, enyhíti a bőrbetegségek (ekcéma, pikkelysömör, bőrgyulladás, allergia) tüneteit.

Kb. 95 g, 750 Ft

7 megjegyzés:

  1. Kedves Erika!
    Szeretném megkérdezni, hogy hol szerzed be a csodálatos öntőformáidat? Egyszerűen bámulatos mindegyik! Magam is készítek szappanokat családom és barátaim számára, és szeretném meglepni őket és magunkat is efféle gyönyörűségekkel!
    Előre is köszönöm az információt.
    Üdvözlettel: Edit

    VálaszTörlés
  2. I blog quite often and I really appreciate your information.
    This article has truly peaked my interest. I am going to take a note of your site and keep checking for new details about once per week.
    I opted in for your Feed as well.

    Here is my web-site - move next

    VálaszTörlés
  3. Very great post. I just stumbled upon your weblog and wished to mention that I have truly enjoyed browsing your blog posts.

    In any case I will be subscribing to your rss feed and I am hoping you write once more soon!


    Also visit my blog: click here

    VálaszTörlés
  4. you are actually a just right webmaster. The site loading speed is amazing.
    It sort of feels that you're doing any unique trick. Furthermore, The contents are masterpiece. you have performed a great task in this matter!

    Also visit my blog post - click next

    VálaszTörlés
  5. I like the helpful information you supply to your articles.
    I'll bookmark your blog and test once more right here regularly. I am relatively sure I'll
    learn many new stuff right here! Good luck for the next!



    Have a look at my blog post - know more about

    VálaszTörlés
  6. If some one needs to be updated with most up-to-date
    technologies therefore he must be go to see this web page and be up to date daily.


    Feel free to visit my web-site: fantasmas

    VálaszTörlés